Perinteinen lohikeitto
Perinteinen lohikeitto kuuluu suomalaisten suosikkikotiruokiin. Kermainen liemi, tilli ja maukkaat sattumat tekevät makuelämyksestä täydellisen.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Munaton
Ainekset
Perinteinen lohikeitto
- 7 ½ dl kalalientä
- 3 porkkanaa
- 5 perunaa
- 1 sipuli
- 1 tl mustapippureita
- 1/3 (noin 15 cm pala) purjoa
- 400–500 g lohta tai kirjolohta
- 2 ½ dl ruokakermaa tai täysmaitoa
Valmistusohje
Perinteinen lohikeitto tehdään helposti näin:
- Kuori ja pilko porkkanat, perunat ja sipuli. Kiehauta kalaliemi ja lisää kasvikset sekä kokonaiset mustapippurit. Keitä 15 minuuttia.
- Leikkaa lohi paloiksi ja lisää keittoon suikaloidun purjon kanssa. Keitä 5 minuuttia ja lisää ruokakerma tai täysmaito. Kiehauta, tarkista suolaisuus ja tarjoile lohikeitto tillipeston sekä ruisleipätikkujen kera.
Katso myös: Kalakeitto maistuu arkena ja viikonloppuna – 5 herkullista ohjetta
Katso myös Anna.fi/ruoka: Teresan savulohikeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Perinteinen lohikeitto