Persikkakompotti
Persikkakompotti tuo kesän maun huulille pimeänä syysiltana. Persikan herkkä maku saa herkullisen vivahteen vaniljasta ja sitruunankuoresta.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Persikkakompotti
- 1.5 kg kypsiä persikoita
- 7 dl vettä
- 7 dl sokeria
- 1 kpl vaniljatanko tai
- 1 kpl kanelitanko
- 2 kpl sitruunan suikaloitu kuori ja mehu
Valmistusohje
Persikkakompotti tehdään näin:
1. Kalttaa persikat: kasta kiehuvan kuumaan veteen ja poista kuori. Leikkaa lohkoiksi ja poista kivi. 2. Mittaa sokeri, vesi ja mausteet kattilaan. Keitä sokerilientä kymmenisen minuuttia. 3. Lisää persikkalohkot liemeen ja keitä miedolla lämmöllä sekoittamatta kymmenisen minuuttia. 4. Poista sitruunan kuoret ja vanilja tai kanelitanko ja kaada hilloke puhtaisiin, steriloituihin lasitölkkeihin. Sulje kansilla, jäähdytä persikkakompotti ja säilytä kylmässä.
Katso myös: Säilykepurkkien ja -pullojen sterilointi – näin onnistut
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Herukka-persikkahillo
Kommentoi
Kommentoi juttua: Persikkakompotti