Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Peruna-kurkkukeitto

Maukkaan peruna-kurkkukeiton ainekset kerätään kasvimaalta sadonkorjuun aikaan. Ranskankerma pyöristää pehmeänmakuista keittoa entisestään.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Peruna-kurkkukeitto

  • 4 isoa perunaa (mieluiten soseutuvaa, vanhaa perunaa)
  • ½ l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tuore kasvihuonekurkku
  • 1 tlk ranskankermaa
  • ripaus valkopippuria

pinnalle:

  • kurkkukuutioita
  • tilli- ja ruohosipulisilppua
  • (minttusilppua)
  • keitetyn kananmunan puolikkaita

Valmistusohje

Tee peruna-kurkkukeitto näin:

  1. Kuori ja lohko perunat kattilaan. Lisää vesi ja suola. Keitä perunat aivan pehmeiksi ja soseuta keitinvesineen.
  2. Paloittele kurkku monitoimikoneen kulhoon (paitsi yhtä palaa, jonka kuutioit koristeeksi keiton pinnalle). Soseuta palat hienoksi ja lisää perunavelliin.
  3. Sekoita joukkoon ranskankerma ja kuumenna keittämättä kiehumispisteeseen. Lisää mausteeksi hiukan pippuria ja suolaa, jos siltä tuntuu.
  4. Kaada keitto kulhoon ja koristele kurkkukuutioilla, vihersilpulla ja munan puolikkailla.

Lue myös: Parhaat perunareseptit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Peruna-kurkkukeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.