Peruna-kurkkukeitto
Maukkaan peruna-kurkkukeiton ainekset kerätään kasvimaalta sadonkorjuun aikaan. Ranskankerma pyöristää pehmeänmakuista keittoa entisestään.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Peruna-kurkkukeitto
- 4 isoa perunaa (mieluiten soseutuvaa, vanhaa perunaa)
- ½ l vettä
- 1 tl suolaa
- 1 tuore kasvihuonekurkku
- 1 tlk ranskankermaa
- ripaus valkopippuria
pinnalle:
- kurkkukuutioita
- tilli- ja ruohosipulisilppua
- (minttusilppua)
- keitetyn kananmunan puolikkaita
Valmistusohje
Tee peruna-kurkkukeitto näin:
- Kuori ja lohko perunat kattilaan. Lisää vesi ja suola. Keitä perunat aivan pehmeiksi ja soseuta keitinvesineen.
- Paloittele kurkku monitoimikoneen kulhoon (paitsi yhtä palaa, jonka kuutioit koristeeksi keiton pinnalle). Soseuta palat hienoksi ja lisää perunavelliin.
- Sekoita joukkoon ranskankerma ja kuumenna keittämättä kiehumispisteeseen. Lisää mausteeksi hiukan pippuria ja suolaa, jos siltä tuntuu.
- Kaada keitto kulhoon ja koristele kurkkukuutioilla, vihersilpulla ja munan puolikkailla.
Lue myös: Parhaat perunareseptit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Peruna-kurkkukeitto