Reseptit

Perunaa ja kukkakaalia keltaisessa kastikkeessa

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 1 kpl kukkakaalia
  • 500 g perunaa
  • 0.5 dl öljyä
  • tai kirkastettua voita
  • 1 kpl salaattisipulia
  • tai salottisipulia
  • 2 kpl vihreitä chilejä
  • 2 kpl valkosipulinkynsiä
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 0.5 tl juustokuminaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 0.5 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 0.5 tai Garam masala-mausteseosta
  • 5 dl vettä

Valmistusohje

Perunaa ja kukkakaalia keltaisessa kastikkeessa
Perunaa ja kukkakaalia keltaisessa kastikkeessa on maistuva kasvisruoka sellaisenaan tai vaikkapa riisin kanssa. Täyteläisen maun takaavat runsaat mausteet, kuten valkosipuli, inkivääri ja garam masala.
  1. Paloittele kukkakaali, kuori ja kuutioi perunat.
  2. Silppua sipuli, valkosipulinkynnet, chili ja raasta inkivääri. Kuullota ainekset rasvassa. Lisää joukkoon mausteet sekä perunakuutiot ja kukkakaalilohkot. Lisää vesi ja hauduta kypsiksi noin 20 minuuttia.
  • Vinkki: curry-tahnoilla ja -kastikkeilla voi korvata tuoreet mausteet.

Kokeile myös näitä intialaisia kasvisruokia:
Intialainen linssi-juustopata
Intialainen kasvistagine
Bataatti-pinaatticurry
Ruoka.fi: Kasvispiiraat (samosat)

Kuva: Jarmo Wright/OM-arkisto

Kommentoi

Kommentoi juttua: Perunaa ja kukkakaalia keltaisessa kastikkeessa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.