Perunaa ja kukkakaalia keltaisessa kastikkeessa
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
Ainekset
- 1 kpl kukkakaalia
- 500 g perunaa
- 0.5 dl öljyä
- tai kirkastettua voita
- 1 kpl salaattisipulia
- tai salottisipulia
- 2 kpl vihreitä chilejä
- 2 kpl valkosipulinkynsiä
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 0.5 tl juustokuminaa
- 1 tl kurkumaa
- 0.5 tl jauhettua korianteria
- 1 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 0.5 tai Garam masala-mausteseosta
- 5 dl vettä
Valmistusohje
- Paloittele kukkakaali, kuori ja kuutioi perunat.
- Silppua sipuli, valkosipulinkynnet, chili ja raasta inkivääri. Kuullota ainekset rasvassa. Lisää joukkoon mausteet sekä perunakuutiot ja kukkakaalilohkot. Lisää vesi ja hauduta kypsiksi noin 20 minuuttia.
- Vinkki: curry-tahnoilla ja -kastikkeilla voi korvata tuoreet mausteet.
Kokeile myös näitä intialaisia kasvisruokia:
Intialainen linssi-juustopata
Intialainen kasvistagine
Bataatti-pinaatticurry
Ruoka.fi: Kasvispiiraat (samosat)
Kommentoi
Kommentoi juttua: Perunaa ja kukkakaalia keltaisessa kastikkeessa