Perunalaivat
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 4 perunaa (isoa, pitkulaista)
täyte:
- 2-3 porkkanaa
- 1 palsternakka
- voita, margariinia tai öljyä
- tilkka porkkanoiden keitinlientä
- suolaa
- mustapippuria
- 2 keltuaista
pinnalle:
- 4 rkl emmentaljuustoraastetta
Valmistusohje
- Pese isot perunat huolellisesti, halkaise ja keitä suolalla maustetussa vedessä noin 20 minuuttia eli melkein kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja laita kattila takaisin levylle, josta virta on katkaistu. Näin perunoiden pinta kuivahtaa. Anna perunoiden jäähtyä hetken tai kokonaan.
- Halkaise perunat pituussuunnassa ja koverra sitten keskelle matala syvennys, niin, että perunaan jää 1/2-1 cm reunus.
- Pese, kuori ja paloittele (voi lisätä myös perunaa) porkkanat ja palsternakka ja keitä vähässä vedessä tai kasvisliemessä pehmeiksi. Kaada siivilän läpi, lisää perunoista koverretut palaset ja survo soseeksi. Lisää keitinlientä, mausta sose suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon keltuaiset.
- Laita sose pursotuspussiin ja pursota sosetta perunoiden koloihin. Sirottele pinnalle juustoraastetta.
- Kuorruta grillissä noin 4 minuuttia tai kuumenna perunat uunissa 200-25 asteessa, kunnes soseen reunat saavat hiukan kullanruskehtavaa väriä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Perunalaivat