Perunanpuolikkaat uunissa
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- 4-8 jauhoista perunaa
mausteseos:
- 0.5 dl öljyä
- 0.5 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 1 tl paprikaa
- 0.5 tl chilijauhetta
- 1-2 valkosipulinkynttä
- yrttejä
Valmistusohje
Perunanpuolikkaat uunissa sopivat hyvin esimerkiksi erilaisten liharuokien lisukkeeksi. Perunat saavat potkua mausteseoksesta, johon käytetään muun muassa chiliä ja valkosipulia.
- Halkaistu uuniperuna kypsyy nopeammin kuin kokonainen. Perunan voi halkaista pitkittäin tai poikittain. Sen voi asettaa vuokaan leikkauspinta alas- tai ylöspäin. Aseta perunat vuokaan tai pellille leivinpaperin päälle. Lusikoi mausteseos halkaistujen perunoiden pinnalle. Jos kypsennät perunat leikkauspinta alaspäin, lusikoi mausteseos vuokaan ja aseta peruna päälle.
- Kypsennä koosta riippuen 45– 60 minuuttia 200-asteisessa uunissa.
- Samalla ohjeella voit tehdä myös lohkoperunoita.
Kuva: Norman Ojanen/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Perunanpuolikkaat uunissa