Reseptit

Perunanpuolikkaat uunissa

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 4-8 jauhoista perunaa

mausteseos:

  • 0.5 dl öljyä
  • 0.5 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 tl paprikaa
  • 0.5 tl chilijauhetta
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • yrttejä

Valmistusohje

Perunanpuolikkaat uunissa

Perunanpuolikkaat uunissa sopivat hyvin esimerkiksi erilaisten liharuokien lisukkeeksi. Perunat saavat potkua mausteseoksesta, johon käytetään muun muassa chiliä ja valkosipulia.

  1. Halkaistu uuniperuna kypsyy nopeammin kuin kokonainen. Perunan voi halkaista pitkittäin tai poikittain. Sen voi asettaa vuokaan leikkauspinta alas- tai ylöspäin. Aseta perunat vuokaan tai pellille leivinpaperin päälle. Lusikoi mausteseos halkaistujen perunoiden pinnalle. Jos kypsennät perunat leikkauspinta alaspäin, lusikoi mausteseos vuokaan ja aseta peruna päälle.
  2. Kypsennä koosta riippuen 45– 60 minuuttia 200-asteisessa uunissa.
  • Samalla ohjeella voit tehdä myös lohkoperunoita.

Kuva: Norman Ojanen/OM-arkisto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Perunanpuolikkaat uunissa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.