Pienet lohileivät

Pienet lohileivät 

60
min
6 annosta
30-60 min

Ainekset

1 kurkku
noin 250 g graavisuolattuja lohiviipaleita
1 rkl limettimehua
1 limetin kuori
1 rkl vettä
1 dl majoneesia
1 limetin raastettu kuori
1 rkl limettimehua
saaristolaisleipää

Valmistusohje

Pienet lohileivät ovat herkullisia alku- tai suolapaloja. Lohileivät syntyvät saaristolaisleivästä, kurkusta, majoneesista ja limeitllä maustetusta graavilohesta.

1. Halkaise ja kuori kurkku. Poista siemenet lusikalla kovertaen. Leikkaa kurkku kuutioiksi ja pakasta hileiseksi, noin 30 minuuttia.

2. Sekoita vesi, limetinkuoriraaste ja mehu. Sivele ohuet graaviviipaleet seoksella.

3. Sekoita limetin kuori ja mehu majoneesiin.

4. Leikkaa leipä ohuiksi viipaleiksi. Voit ottaa viipaleista muotilla pyörylöitä. Sivele majoneesilla.

5. Kierrä kapeiksi nauhoiksi leikatuista lohiviipaleista rullia leivälle ja täytä hileisellä kurkulla.

Kokeile myös muita maukkaita alkupaloja:
Savusilakkaleivät
Katkarapu-perunablinit
Savulohta salaatinlehdillä
Ruoka.fi: Kahden kalan carpaccio

Kuva: Jorma Marstio/OM-arkisto

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
09.01.2015
Kotiliesi