Pienet lohileivät
Pienet lohileivät maistuvat juhla-aterian alkupalana tai suolapaloina. Lohileivät syntyvät saaristolaisleivästä, kurkusta, majoneesista ja limeitllä maustetusta graavilohesta.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Munaton
Ainekset
Pienet lohileivät
- 1 kurkku
- noin 250 g graavisuolattuja lohiviipaleita
- 1 rkl limettimehua
- 1 limetin kuori
- 1 rkl vettä
- 1 dl majoneesia
- 1 limetin raastettu kuori
- 1 rkl limettimehua
- saaristolaisleipää
Valmistusohje
Pienet lohileivät valmistuvat näin.
1. Halkaise ja kuori kurkku. Poista kurkun siemenet lusikalla kovertaen. Leikkaa kurkku kuutioiksi ja pakasta hileiseksi, noin 30 minuuttia.
2. Sekoita vesi, limetinkuoriraaste ja mehu. Sivele ohuet graavilohiviipaleet seoksella.
3. Sekoita limetin kuori ja mehu majoneesiin.
4. Leikkaa leipä ohuiksi viipaleiksi. Voit ottaa viipaleista muotilla pyörylöitä. Sivele majoneesilla.
5. Kierrä kapeiksi nauhoiksi leikatuista lohiviipaleista rullia saaristolaisleivälle ja täytä hileisellä kurkulla.
Kokeile myös muita maukkaita alkupaloja: Savusilakkaleivät Katkarapu-perunablinit Savulohta salaatinlehdillä Ruoka.fi: Kahden kalan carpaccio
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pienet lohileivät