Pienet pähkinäpiiraat
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 5.5 dl vehnäjauhoja
- 0.5 tl kanelia
- 2 rkl sokeria
- 0,25 tl suolaa
- 150 g voita tai margariinia
- 5 rkl Kylmää vettä
täyte:
- 1 iso kananmuna
- 0,75 dl tummaa ruokokidesokeria
- 0,25 tl suolaa
- 25 g voita sulatettuna
- 1 dl siirappia
- 1.5 dl pekaani-, saksan- ja hasselpähkinöitä rouhittuna
voiteluun:
- 1 muna
koristeluun:
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasva ja nypi seos murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna jähmettyä kelmuun käärittynä jääkaapissa noin 30 min.
2. Kauli taikina ohueksi levyksi. Ota siitä muotilla 12 pyörylää (halkaisijaltaan noin 12 cm). Paina pyörylät muffinipellin voideltuihin syvennyksiin. Kauli loppu taikina ja ota siitä pienellä tähtimuotilla 12 tähteä.
3. Valmista täyte. Vatkaa munan joukkoon sokeri, suola, sulatettu voi ja siirappi. Lisää seokseen pekaanipähkinät. Jaa täyte piiraspohjien päälle. Paina päälle taikinatähti.
4. Voitele munalla ja paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
5. Koristele jäähtyneinä tomusokerilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pienet pähkinäpiiraat