Reseptit

Pienet pähkinäpiiraat

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

  • 5.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 tl kanelia
  • 2 rkl sokeria
  • 0,25 tl suolaa
  • 150 g voita tai margariinia
  • 5 rkl Kylmää vettä

täyte:

  • 1 iso kananmuna
  • 0,75 dl tummaa ruokokidesokeria
  • 0,25 tl suolaa
  • 25 g voita sulatettuna
  • 1 dl siirappia
  • 1.5 dl pekaani-, saksan- ja hasselpähkinöitä rouhittuna

voiteluun:

  • 1 muna

koristeluun:

  • tomusokeria

Valmistusohje

Pienet pähkinäpiiraat

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasva ja nypi seos murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna jähmettyä kelmuun käärittynä jääkaapissa noin 30 min.
2. Kauli taikina ohueksi levyksi. Ota siitä muotilla 12 pyörylää (halkaisijaltaan noin 12 cm). Paina pyörylät muffinipellin voideltuihin syvennyksiin. Kauli loppu taikina ja ota siitä pienellä tähtimuotilla 12 tähteä.
3. Valmista täyte. Vatkaa munan joukkoon sokeri, suola, sulatettu voi ja siirappi. Lisää seokseen pekaanipähkinät. Jaa täyte piiraspohjien päälle. Paina päälle taikinatähti.
4. Voitele munalla ja paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
5. Koristele jäähtyneinä tomusokerilla.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pienet pähkinäpiiraat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.