Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pienet pavlovat

Pienet pavlovat ovat somia herkkuleivonnaisia, jotka perinteisen pavlovan tapaan täytetään pehmeällä kermalla ja raikkailla marjoilla. Lemon curd -sitruunatahna antaa täytteelle raikkaan kirpsakan vivahteen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Marenki:

  • 4 kananmunanvalkuaista
  • 1 tl etikkaa
  • 2 dl erikoishienoa Siro-sokeria

Täyte

  • 2 dl kermaa
  • 3 rkl lemoncurd-tahnaa
  • 2 dl kookoshiutaleita

Pinnalle

  • eksoottisia hedelmiä tai tuoreita marjoja

Valmistusohje

1. Vaahdota puhtaassa ja kuivassa teräs- tai lasikulhossa huoneenlämpöiset valkuaiset, joihin on lisätty etikka. Lisää sokeria vähitellen samalla, kun vaahdotat valkuaisia. Jatka vatkaamista, kunnes seos on kestävää ja kiiltävää.

2. Jaa marenkivaahto leivinpaperilla suojatulle uunipellille. Muovaa marenkikeon keskelle syvennys ja paista marenkeja 125-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, pieniä puolisen tuntia. Anna marenkien jäähtyä.

3. Vaahdota kerma kylmänä, lisää maustavat ainekset ja täytä marenkien keskelle jäänyt syvennys kookoskermalla ja hedelmillä tai marjoilla. Tarjoa pavlovat heti.

Katso myös: Pavlova – jumalainen marenkikakku taipuu moneen makuun

Anna.fi/ruoka: Vadelma-pistaasipavlova


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pienet pavlovat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.