Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pieni pihvi (Filet mignon)

Filet mignon on pieni pihvi, joka leikataan naudan sisäfileen kapenevasta päästä. Filet mignon -pihvit sopivat juhla-aterialle tai vakkapa pienen perheen jouluaterialle.

Ainekset

  • 4 naudan sisäfileestä leikattua, 2,5 cm paksua viipaletta
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Filet mignon valmistuu näin.

  1. Ota paistettava liha ajoissa huoneenlämpöön, viimeistään puoli tuntia ennen paistamista. Kylmät pihvit jäähdyttävät pannun ja lihamehut valuvat herkästi ulos.
  2. Painele pihvien pinta kuivaksi talouspaperilla ennen paistamista. Älä nuiji pihviä vaan muotoile painelemalla.
  3. Kuumenna rasva paistinpannussa riittävän kuumaksi eli kullanruskeaksi ja paista vain 1-3 pihviä kerralla. Lihan paistamiseen sopii hyvin oivariini, sillä siitä tulee lihaan kaunis väri ja se kestää paistamisen paremmin kuin voi. Jos kypsennät pihvin kuivassa pannussa, pyyhkäise lihan pintaan kevyesti öljyä.
  4. Kypsennä pihvit nopeasti 2-3 minuuttia molemmin puolin. Kääntele pihvejä muutaman kerran ja pienennä tarvittaessa lämpöä, kunnes haluttu kypsyysaste saavutetaan.
  5. Ripottele kypsään pihviin mausteeksi suolaa ja mustapippuria.

Vinkki: Valmista ennen filet mignon -pihvien paistamista lisukkeeksi esimerkiksi kevyesti paistettuja sieniä (kantarelleja, suppilovahveroita tai herkkusieniä), herneitä tai papuja ja pieniä pariisinperunoita.  Tarjoa filet mignon kastikkeen kanssa. Kastikkeeksi sopii madeirakastike.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Naudan pihvi ja salsa verde


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pieni pihvi (Filet mignon)

Eija S

Tätä on pakko kritisoida, pahoittelen. Fileen kärjestä leikattavan filet mignonin kokoa ei voi määritellä milleissä vaan grammoissa(voidaan joutua leikkaamaan viillon kanssa, kuten lohesta perhonen).
Mausteet raakaan lihaan.
Tärkein tätä ohjetta koskeva huomio on kuitenkin se, ettei pihvejä käännellä kuin kerran, muuten lihasnesteet valuvat pannulle, eikä kypsyminenkään ulotu riittävän syvälle.

Filet mignon

Filet mignon on nimenomaan sisäfileen ohuemmasta päästä leikattu. Ei siis ”mikä tahansa sopivan kokoinen pätkä”.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.