Pihlajanmarja-omenahyytelö
Happamista ja puolikypsistä omenista valmistettu hyytelö maistuu hyvältä, kun sen maustaa joko vanilja- tai kanelitangolla, joita liotat kuumentamisen ajan halkaistuina mehussa tai silputulla mintulla, jonka lisäät aivan lopuksi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Pihlajanmarja-omenahyytelö:
- 1 l pihlajanmarjoja, mielellään pakastettuja
- 1 l happoisia, hiukan kypsymättömiä omenia
- 9 dl sokeria / 1 l mehua
- 5-6 dl vettä
- tarvittaessa 1 tl pektiiniä
Valmistusohje
Pihlajanmarja-omenahyytelö tehdään näin:
1. Puhdista marjat ja pakasta ne ainakin vuorokaudeksi.
2. Huuhdo omenat. Poista niistä siemenkodat.
3. Keitä lohkottuja omenoita ja pihlajanmarjoja vedessä sekoittamatta kunnes mehu irtoaa. Valuta ja mittaa.
4. Lisää mehuun sokeri. Keitä sekoittamatta 10-25 minuuttia ja kokeile hyytymistä. Jos hyytelö ei hyydy, lisää pektiini pieneen sokerimäärään sekoitettuna. Keitä 1 minuutti.
Lue myös: Syksy maistuu omenalta
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään liharuokien kanssa maistuva aromikas pihlajanmarja-chutney
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pihlajanmarja-omenahyytelö