Reseptit

Pikainen sillijäädyke

Ainekset

  • 1 tlk matjessilliä
  • 1 pieni sipuli
  • 2 dl smetanaa
  • 16 ruohosipulinvartta
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl sillilientä ja tilkka sherryä
  • ¼ tl sitruunapippuria

Valmistusohje

Pikainen sillijäädyke
  1. Vuoraa noin 5 dl:n vuoka muovikelmulla, jos haluat kumota jäädykkeen. Jäädykkeen voi tarjota myös suoraan kauniista kulhosta tai annosmaljoista.
  2. Leikkaa silli pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli ja ruohosipuli. Sekoita smetanan kanssa.
  3. Vaahdota kerma ja lisää silliseokseen. Mausta seos silliliemellä ja sitruunapippurilla. Voit terästää jäädykeseoksen sherrytilkalla.
  4. Valuta silliseos vuokaan. Peitä vuoka kelmulla ja pakasta. Tarjoa viipaloituna tuoreen ruohosipulin kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pikainen sillijäädyke

Sinun täytyy kommentoidaksesi.