Pikamarinoitu sitruunalohi
Pikamarinoitu sitruunalohi on raikas alkupala, jonka voi valmistaa vaikka yhdessä vieraiden kanssa. Nopeasti valmistuva ruoka viimeistellään tilkalla konjakkia tai vaihtoehtoisesti silputulla tillillä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Nopea graavilohi
- 500 g lohifilettä ohuina viipaleina
marinadi:
- 1 sitruunan mehu
- 0.5 rkl rypsiöljyä
- 0.5 dl sokeria
- merisuolaa
- valkopippuria
- (konjakkia tai tilliä)
Valmistusohje
Pikamarinoitu lohi eli nopea graavilohi valmistuu sitruunamehun avulla näin.
- Sekoita sitruunamehuun öljy ja sokeri. Aseta lohifileen viipaleet vieri viereen voipaperin päälle ja sivele viipaleille siveltimellä marinadia. Ripottele pinnalle suolaa ja valkopippuria. Käännä viipaleet, sivele ja mausta myös toiselta puolelta. Mausteeksi voit lisätä vähän konjakkia tai runsaasti hienonnettua tilliä.
- Sitruunalohi on valmista tarjottavaksi heti kun kalan pintaa vaalenee. Kiedo viipaleet ruusukkeiksi tarjoiluvadille.
- Pikamarinoidun sitruunalohen voi valmistaa juuri ennen vieraiden saapumista tai yhdessä vieraiden kanssa, sillä se on valmista jo 1/2-1 tunnissa ja tarjotaan samana päivänä kun se maustetaan.
Katso myös: Lohicarpaccio ja mätimalja
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Jääkellarin lohi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pikamarinoitu sitruunalohi
Eix tollanen ohje kulkenut joskus Rapallon kalan nimellä ja on hyvää