Reseptit

Pikapata perunasta

Ainekset

  • 8 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 4-8 (500 g) perunaa
  • 4 porkkanaa
  • 0,5-1 palsternakkaa
  • pala purjoa tai 150 g pakastepapuja
  • 1 Kesäkurpitsa
  • laakerinlehti
  • mustapippuria
  • (makkaraa, valmiita lihapullia tai tofua)
  • persiljaa

Valmistusohje

Pikapata perunasta

 

  1. Kuumenna vesi ja lisää suolaa. Kuori ja lohko joukkoon perunat. Kuori porkkanat ja palsternakka, halkaise pituussuunnassa ja leikkaa ohuiksi, puolikuun muotoisiksi viipaleiksi. Huuhdo ja viipaloi purjo. Viipaloi halkaistu kesäkurpitsa ja lisää kasvikset, viimeiseksi vihreät pavut, keittoon. Mausta muutamalla mustapippurilla ja laakerinlehdellä.
  2. Perunat ja kasvikset kypsyvät noin 15 minuutissa. Lisää joukkoon makkarapaloja, lihapullia tai kuutioitua tofua. Tarkista maku. Hienonna persilja ja ripottele pinnalle.
  • Vaihtele kasviksia tai käytä pussillinen pakastevihanneksia. Liemeksi sopii hyvin kasvis- tai kanaliemi, sipulikeitto pussista tai vettä maustamaan kasvis- tai kanafondi, mutta lisää tällöin keittoon niukemmin suolaa. Makkarasta tulee keittoon suolaa, sen sijaan tofu imee itseensä keitosta makuja.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pikapata perunasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.