Reseptit

Pikkuiset etikkakantarellit

Ainekset

  • 1 l pieniä kantarelleja
  • 1 sipuli

Liemi

  • 0.5 dl väkiviinaetikkaa
  • 0.5 dl valkoviinietikkaa
  • 1.5 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 5 mausteneilikkaa
  • pieni kanelitanko
  • pala muskottikukkaa
  • 1 tl suolaa
  • nippu tilliä

Valmistusohje

Pikkuiset etikkakantarellit

1. Perkaa sienet. Valikoi joukosta pienimmät. Kuori ja silppua sipuli ja viipaloi.

2. Mittaa liemiainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää joukkoon sienet ja sipuli. Keitä noin 15 minuuttia. Lisää silputtu tilli ja kaada pikkelssi pieniin, kuumennettuihin tölkkeihin ja sulje kansilla.

Ohjeella valmistat 4 pientä tölkkiä etikkakanttarelleja.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pikkuiset etikkakantarellit

Mirkku

Todella herkullisia etikkasieniä. Valmistin kaksi viikkoa sitten 12.8.2016 ja eilen herkuttelimme uusien perunoiden kera…. suositelen todellakin ohjetta. Tänään taas teen lisää kun sain n. 10 litraa sieniä. Näitä säilöttyjä sieniä on hauska vielä kyläillessä tulijaisiksi.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.