Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pinaatti-Aurajuustokehrät

Pinaatti-Aurajuustokehrät maistuvat teen kanssa. lounaskeiton kaverina tai vaikka suolaisena tarjottavana kahvipöydässä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Pinaatti-Aurajuustokehrät:

  • 150 g margariinia
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 pussia kuivahiivaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • ¾ dl sulatetun pakastepinaatin nestettä tai maitoa
  • 1 tl Pan-suolaa
  • 2 kananmunaa

täyte:

  • 150 g Aurajuustomurua
  • 150 g pakastepinaattia
  • ¼ tl korianteria
  • ¼ tl kirveliä

Valmistusohje

Pinaatti-Aurajuustokehrät leivotaan helposti näin:

1. Voitele isot (folio)muffinivuoat. Sulata ja valuta pinaatti, ota neste talteen.

2. Sekoita hiiva jauhoihin. Nypi pehmeän rasvan joukkoon vehnäjauho-hiivaseos, juustoraaste ja suola.

3. Kuumenna neste hieman kädenlämpöä kuumemmaksi ja lisää taikinaan. Lisää joukkoon vatkatut munat.

4. Sekoita aineksista tasainen taikina. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja. Anna nousta lämpimässä paikassa leivinliinan alla noin 20 minuuttia.

5. Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä ohueksi levyksi.

6. Sekoita Aurajuustomuru, sulatettu pinaatti ja mausteet. Levitä täyte tasaisesti taikinalevylle.

7. Kääri taikinalevy rullalle ja leikkaa noin kahden sentin vahvuisiksi paloiksi. Laita kaksi palaa vierekkäin isoihin muffinivuokiin. Voit tehdä myös isompia paloja korvapuustien tapaan ja latoa ne paperisiin muffinivuokiin.

8. Kohota kehriä puolisen tuntia vedottomassa paikassa leivinliinan alla. Voitele kehrät munalla.

9. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

10. Tarjoile teen kanssa iltapalalla tai suolaisena kahvileipänä.

Resepti: Aila Hietala, Punkalaidun

Katso myös:

Katso myös Anna.fi/ruoka:


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pinaatti-Aurajuustokehrät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.