Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pinaatti-fetapiirakka

Tuoreesta pinaatista ja fetajuustosta syntyy mainio mehevä piirakka, joka maistuu kaikille. Paprikalla tai porkkanalla saat piirakkaan rakennetta ja väriä. Ota talteen Kotilieden ruokatoimittajien tekemä helppo ohje, jolla onnistut.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Pinaatti-fetapiirakka, pohja

  • 150 g voita tai margariinia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl Kylmää vettä

Pinaatti-fetapiirakka, täyte

  • 1 sipuli tai pala purjoa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 l tuoretta pinaattia tai nokkosta tai 150 g pakastepinaattia
  • suolaa, mustapippuria
  • 150 g fetajuustoa
  • 1 paprika tai porkkana
  • 3 munaa
  • 2 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 1 dl maitoa
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Valmistusohje

Pinaatti-fetapiirakka valmistuu helposti näin:

  1. Nypi rasva ja vehnäjauhot keskenään. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Kauli taikina tai painele se voideltuun vuokaan jauhotetuin käsin (halkaisija 27 cm) tai pieniin annosvuokiin. Pidä viileässä noin 30 minuuttia.
  2. Kuullota hienonnettu sipuli tai purjo öljyssä. Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet. Ryöppää tuore pinaatti tai nokkoset, valuta ja hakkaa hienoksi. Sulata ja valuta pakastepinaatti. Lisää sipulien joukkoon ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Jäähdytä.
  3. Paista taikinapohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  4. Levitä pohjalle pinaattitäyte. Huuhdo fetajuusto ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Suikaloi paprika ja poista siemenet tai raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Levitä vuokaan juustokuutiot ja kasvissuikaleet.
  5. Sekoita kananmunat, kerma ja maito. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada täytteen päälle. Paista pinaatti-fetapiirakka 200 asteessa noin 35 minuuttia.

Vinkki: Tarjoa pinaatti-fetapiirakka raikkaan vihersalaatin kanssa.

Lue myös Anna.fi: Näin leivot punajuuri-fetapiirakan

 

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pinaatti-fetapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.