Pinaatti-kuharullat ja lipstikkakastike
Kuharullat kätkevät sisäänsä herkullisen pinaatti-parmesaanijuustotäytteen. Pinaatti-kuharullat tarjotaan herneillä höystetyn perunasoseen sekä lipstikalla maustetun valkoviini-kermakastikkeen kera.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Pinaatti-kuharullat:
- 4 kpl kuhafileetä
- 4 rkl hienonnettua persiljaa
- 1 tl sitruunankuorta
- ripaus suolaa
- ripaus rouhittua valkopippuria
täyte:
- 150 g pinaattia
- 1 dl parmesaaniraastetta
- ripaus suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
- loraus valkoviiniä
vihreä perunasose:
- 5 kpl isoa rosamundaperunaa
- 200 g herneitä
- 50 g voita
- 1 dl kermaa
- ripaus suolaa
lipstikkakastike:
- 1 kpl salottisipulia
- 2 dl valkoviiniä
- 1 dl kermaa
- ripaus suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
- 50 g voita
- 2 rkl hienonnettua lipstikkaa
lisäke:
- 200 g sokeriherneitä
- 1 kpl keltainen paprika
- 1 kpl pieni kesäkurpitsa
Valmistusohje
- Sekoita kulhossa sitruunankuori, hienonnettu persilja, rouhittu valkopippuri ja suola. Kääntele kuhafileet huolellisesti seoksessa. Ryöppää pinaatinlehdet nopeasti pienessä tilkassa kuumaa vettä.Valuta, purista vesi pois ja hienonna.Mausta pinaatti parmesaaniraasteella, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
- Nosta fileille keko pinaattiseosta, kietaise rullalle ja sido ohuella puuvillalangalla.Nosta rullat uunivuokaan ja lorauta pohjalle hieman valkoviiniä. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä noin 10 minuuttia 200 asteessa.
- Valmista perunasose. Keitä kuoritut perunat ja herneet. Survo ainekset sekaisin ja vatkaa kuohkeaksi voin ja kerman kanssa. Mausta ripauksella suolaa.
- Valmista kastike. Hienonna salottisipuli ja keitä sitä valkoviinissä noin 10 minuuttia.Voit käyttää kalanhöyrytysviinin kastikkeeseen. Lisää joukkoon kerma ja keitä kastiketta hetken aikaa kokoon.Vatkaa joukkoon lopuksi kylmät voinokareet ja hienonnettu lipstikka, tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
- Valmista lisäke leikkaamalla kasvikset ohuiksi tikuiksi ja höyryttämällä kevyesti.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pinaatti-kuharullat ja lipstikkakastike