Reseptit

Pinaatti-ricottapiiraat

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

pohja

  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 dl juustoraastetta
  • 0.5 dl parmesaaniraastetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl Kylmää vettä

Täyte

  • 250 g tuoretta tai pakastettua lehtipinaattia
  • 250 g ricotta- tai cottage-juustoa (Käso)
  • 0.5 dl kermaa
  • 2 kananmunaa
  • 0.5 dl juustoraastetta
  • 1 rkl parmesaaniraastetta
  • ripaus valkopippuria
  • 0.5 tl muskottipähkinää

Valmistusohje

Pinaatti-ricottapiiraat

1. Mittaa kulhoon rasva, juustoraaste, parmesaani ja jauhot. Nypi ainekset muruseokseksi ja lisää vesi. Sekoita ja anna levähtää 10 minuuttia.

2. Poista pinaatinlehdistä kova lehtiruoti ja ryöppää lehdet pienessä vesimäärässä. Kaada siivilään, valuta, purista kuivaksi ja silppua. Sekoita täyteainekset.

3. Painele taikina pieniin piirasvuokiin, muffinipellille tai 23-senttiseen piirasvuokaan. Tue taikina foliosta muovatulla pannalla ja esikypsennä pohjaa kymmenisen minuuttia ennen täytteen lisäämistä. Muffinipellin pohjat voi täyttää esikypsentämättä. Paista pikkupiiraita ja muffineita noin 15 minuuttia, ja isoa piirasta noin 20 minuuttia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pinaatti-ricottapiiraat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.