Pinaattia veronalaiseen tapaan
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- tuoretta pinaattia (tai nokkosta)
- vettä, suolaa
- 4-6 suurta tomaattia
- 1 sipuli
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl oliiviöljyä
- mustapippuria
- sitruunanmehu (tai sitruunapippuria)
Valmistusohje
- Huuhdo pinaatit tai nokkosen nuoret lehdet. Keitä voimakkaasti kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä 2-3 minuuttia, valuta ja huuhdo saman tien kylmällä, juoksevalla vedellä, niin kaunis vihreä väri säilyy.
- Kasta tomaatit haarukalla kiehuvaan veteen, niin saat kuoret helposti pois. Kuori ja kuutioi karkeiksi paloiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli, lisää tomaattipalat ja kypsennä, kunnes nestettä haihtuu. Lisää pinaatti, kääntele, höyrytä ja mausta sitruunanmehulla, pippurilla ja suolalla.
- Maistuu grillatun lihan, kalan, makkaran ja broilerin lisäkkeenä tai pastan kanssa juustoraasteen esimerkiksi parmesanin maustamana.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pinaattia veronalaiseen tapaan
todella hyvää.