Reseptit

Pinaattia veronalaiseen tapaan

Ainekset

  • tuoretta pinaattia (tai nokkosta)
  • vettä, suolaa
  • 4-6 suurta tomaattia
  • 1 sipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • sitruunanmehu (tai sitruunapippuria)

Valmistusohje

Pinaattia veronalaiseen tapaan

  1. Huuhdo pinaatit tai nokkosen nuoret lehdet. Keitä voimakkaasti kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä 2-3 minuuttia, valuta ja huuhdo saman tien kylmällä, juoksevalla vedellä, niin kaunis vihreä väri säilyy.
  2. Kasta tomaatit haarukalla kiehuvaan veteen, niin saat kuoret helposti pois. Kuori ja kuutioi karkeiksi paloiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  3. Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli, lisää tomaattipalat ja kypsennä, kunnes nestettä haihtuu. Lisää pinaatti, kääntele, höyrytä ja mausta sitruunanmehulla, pippurilla ja suolalla.
  • Maistuu grillatun lihan, kalan, makkaran ja broilerin lisäkkeenä tai pastan kanssa juustoraasteen esimerkiksi parmesanin maustamana.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pinaattia veronalaiseen tapaan

sikuriina

todella hyvää.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.