Pinaattikala
Paahdettu lohi- tai kirjolohifilee saa herkullisen maun voissa paistetusta pinaatista. Voit tehdä tämän annoksen myös kuhasta tai siiasta. Katso helppo, nopea ja herkullinen resepti.
- Gluteeniton
- Kevyt
Ainekset
- 600-800 g kirjolohta tai muuta kalaa fileenä
- voita
- pinaattia (tai nokkosta)
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
- Kuumenna nokare voita laakeassa pannussa, laita siihen neljä kalafileen palaa nahkapuoli alaspäin. Hyvässä teflonpinnoitetussa pannussa ei juuri edes rasvaa tarvita. Anna kypsyä miedolla lämmöllä kannen tai voipaperin alla, kunnes kalan väri vaalenee.
- Sulata kattilassa voita, lisää tuoretta pinaattia ja ripaus suolaa ja pippuria. Kuumenna tuoretta pinaattia vain 20-30 sekuntia kannen alla ja sitten ilman kantta 5-8 minuuttia, kunnes kosteus haihtuu.
- Levitä pinaatti laakealle vadille, nosta päälle kalapalat nahkapuoli alaspäin ja tarjoa heti.
Katso myös: Kalakauppiaan vinkit – näin tunnistat tuoreen kalan
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pinaattikala