Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pinaattikohokas

Pinaattikohokas saa makua parmesaanista ja potkua cayennepippurista. Kohokkaan valmistaminen vaatii huolellisuutta ja pöydässä valmiiksi istuvia ruokailijoita: kohokas tarjoillaan heti.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Pinaattikohokas:

  • 50 g voita
  • 50 g parmesaaniraastetta leivitykseen
  • 2 rkl voita
  • 0.5 dl vehnäjauhoja
  • 2.5 dl täysmaitoa
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • cayennepippuria
  • 6 keltuaista
  • 10 valkuaista
  • noin 100 g tuoretta pinaattia
  • 250 g juustoraastetta

Valmistusohje

 

1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset kulhoihin. Voitele 6-8 annosvuokaa tai korkea uunivuoka. Leivitä vuoat parmesaaniraasteella. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Sulata voi ja kiehauta jauhot voissa. Lisää maitoa koko ajansekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kypsyä muutama minuutti. Mausta suolalla, pippurilla ja varovasti cayennenpippurilla. Lisää keltuaiset hyvin sekoittaen ja anna jäähtyä kelmulla peitettynä.

3. Huuhdo pinaatti ja poista kovat lehtiruodit. Kiehauta ja ryöppää pinaatti, huuhdo kylmällä vedellä ja purista kuivaksi. Leikkaa silpuksi.

4. Vatkaa valkuaiset ja ripaus suolaa kovaksi vaahdoksi. Sekoita kolmannes vaahdosta kastikkeeseen. Lisää pinaatti ja juustoraaste. Lisää loput vaahdosta. Lusikoi vuokiin. Nosta vuoat vesihaudeastiaan, jossa kuuma vesi ulottuu vuokien puoliväliin. Kypsennä 175-asteisessa uunissa, pieniä 10 minuuttia ja isoa 30 minuuttia.

Katso myös: Pinaatti-ricottapiiraat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pinaattikohokas

Sinun täytyy kommentoidaksesi.