Pinaattiuunimunat
Nerokkaat pinaattiuunimunat tehdään lisäämällä pieniin annosvuokiin yksi kananmuna sekä pinaattia ja tomaattia. Sitten vuoat laitetaan uuniin kypsymään ja nostetaan tarjolle, kun keltuainen on juuri ja juuri hyytynyt. Nautitaan paahdetun leivän kera.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Pinaattiuunimunat:
- 4 isoa kananmunaa
- kourallinen babypinaattia
- 8-12 kirsikkatomaattia
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Voiteluun
- öljyä
Valmistusohje
1. Voitele pienet uuninkestävät vuoat kevyesti öljyllä. Riko jokaiseen annosvuokaan yksi kananmuna varoen niin, ettei keltuainen hajoa. Huuhtele pinaatinlehdet ja pilko pienemmiksi.
2. Painele munaseoksen joukkoon pinaattia ja muutama huuhdeltu kirsikkatomaatti. Mausta munat suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
3. Kypsennä uunimunia 200-asteisen uunin keskitasossa 18-20 minuuttia tai kunnes keltuainen on juuri ja juuri kypsynyt.
Katso myös: Osaatko valmistaa munakkaan? Näin onnistut varmasti – katso 5 parasta ohjetta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pinaattiuunimunat