Piparjuurella maustettu silakkalaatikko

Piparjuurella maustettu silakkalaatikko 

60+
min
6 annosta
yli 60 min

Ainekset

500 g silakkafileitä
2 rkl dijoninsinappia
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
noin 4 rkl hienonnettua tilliä
noin 800 g jauhoista perunaa
1.5 rkl tuoretta piparjuurta raastettuna
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
1 dl maitoa
1 dl ruokakermaa

vuokaan:

nokare rasvaa

pinnalle:

korppujauhoja

Valmistusohje

1. Lado silakkafileet nahkapuoli
alaspäin leikkuulaudalle. Levitä
fileille ensin sinappia ja ripottele
päälle suolaa, rouhittua mustapippuria
ja hienonnettua tilliä.
Kääri fileet rullalle.

2. Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi
lastuiksi. Nostele voideltuun uunivuokaan
aina kerros perunoita
ja mausta välit raastetulla piparjuurella,
suolalla ja mustapippurilla.

3. Sekoita maito ja kerma, ja
valuta seos tasaisesti perunoiden
päälle. Lado silakkarullat perunoiden
päälle. Ripottele pinnalle
hieman korppujauhoja. Kypsennä
laatikkoa 200-asteisessa uunissa
noin 50 minuuttia.

Tunnisteet

Avainsanat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
31.01.2011
Kotiliesi