Piparjuuri-valkokastike
Valkokastike on kastikkeiden klassikko, jonka makua on helppo muunnella eri ruokiin sopivaksi. Voit maustaa valkokastikkeen piparjuuren sijaan myös muilla mausteilla tai höystää sen esimerkiksi kananmunalohkoilla, kinkkukuutioilla, sipulin kanssa paistetuilla sienillä tai hienoksi hakatulla pinaatilla ja tarjoilla kastikkeena sellaisenaan esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Piparjuuri-valkokastike:
- 50 g voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl maitoa
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua valkopippuria
- 1 rkl tuoretta raastettua piparjuurta
Valmistusohje
Piparjuuri-valkokastike tehdään helposti näin:
1. Sulata voi teflonpintaisessa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita hetki.
2. Lisää kuuma maito kahdessa erässä ja sekoita koko ajan voimakkaasti. Kiehauta kastike uudelleen ja sekoita tasaiseksi.
3. Keitä muutama minuutti. Mausta. Lisää raastettu piparjuuri ennen tarjoilua ja sekoita tasaiseksi.
Lue myös: Paljastamme täydellisen hollandaisekastikkeen salaisuuden – muista vain nämä 2 numeroa
Lue myös Anna.fi/ruoka: Lipeäkala valkokastikkeen kanssa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Piparjuuri-valkokastike