Piparjuurilohi-perunasalaatti
Piparjuurilohi-perunasalaatti on ihana alkupala tai pikkusuolainen suupala. Piparjuuren maustaman täyteläinen perunasalaatti on oiva makupari suolaiselle graavikalalle.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Piparjuurilohi-perunasalaatti:
- ½ kg keitettyjä, jäähtyneitä perunoita
- ½ dl ruohosipulia tai tilliä
- noin 250 g tuoresuolattua lohta
- 1 dl majoneesia
- 1 dl ranskankermaa
- noin 1 tl wasabi-tahnaa tai piparjuuritahnaa
Valmistusohje
Piaprjuurilohi-perunasalaatti tehdään helposti näin:
1. Leikkaa puolisen kiloa keitettyjä, jäähtyneitä uusia perunoita pieniksi kuutioiksi.
2. Silppua joukkoon tilliä ja ruohosipulia.
3. Sekoita ranskankerma ja majoneesi. Mausta seos wasabilla tai piparjuuritahnalla. Sekoita kastike perunoihin.
4. Lusikoi perunasalaatti ohuille lohiviipaleille ja rullaa kääröiksi. Korista ruohosipulilla.
Lue myös: Mitä tehdä tähteeksi jääneistä perunoista? – 5 helppoa ohjetta
Lue myös Anna.fi/ruoka: Lohi-piparjuurirullat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Piparjuurilohi-perunasalaatti