Pippuripihvin liekitys
Liekitys antaa pippuripihville täyteläisen maun ja on hauska ohjelmanumero, mutta se on tehtävä varoen.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Maidoton
Ainekset
pippuripihvin liekitykseen
- tilkka konjakkia
- 1 tl worcestershirekastiketta tai
- 1-2 rkl kuullotettua sipulia
- 1 tl Dijonin sinappia
- ¼ tl hienonnettua viherpippuria
Valmistusohje
Pippuripihvin liekitys tehdään näin:
- Tee pippuripihvin liekitys niin kaukana liesituulettimesta, ettei liekki pääse hormistoon. Pidä kattilan vieressä varmuuden vuoksi kansi tulen tukahduttamista varten.
- Kuumenna pienessä kattilassa tilkka konjakkia. Siirrä pihvipannu pois levyltä, valuta siitä rasva pois ja anna pannun vähän jäähtyä. Sytytä tulitikku ja siirrä liekki kattilaan, jossa on lämmin konjakki. Anna sen palaa ja valuta konjakki pihveille. Siirrä pihvit lämmitetyille lautasille.
- Lisää pannuun jääneeseen liemeen 2-4 rkl hienonnettua, kuullotettua sipulia tai maun mukaan worcestershirekastiketta ja Dijonin sinappia. Valuta maukas kastike pihvien päälle ja ripottele pinnalle vielä viherpippuria.
Vinkki: Worcestershirekastike on voimakasarominen, englantilainen maustekastike, jota lisätään mausteeksi tipottain makua tehostamaan esimerkiksi keittoihin, liha-, kala- ja kasvisruokiin. Kastikkeen tarkka sisältö on salaisuus, mutta siinä on sinappia, viinietikkaa, suolaa, pippuria, cayennepippuria, sokeria, inkivääriä, neilikkaa, currya, paprikaa, anjovista, valkosipulia, tamarindia, sherryä ja soijakastiketta.
Lue myös: Miten englantilainen hedelmäkakku liekitetään? Ota suola avuksi näyttävän liekin teossa
Lue myös Anna.fi: Näin paistat naudan sisäfileepihvin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pippuripihvin liekitys