Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pippuripihvin liekitys

Liekitys antaa pippuripihville täyteläisen maun ja on hauska ohjelmanumero, mutta se on tehtävä varoen.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

pippuripihvin liekitykseen

  • tilkka konjakkia
  • 1 tl worcestershirekastiketta tai
  • 1-2 rkl kuullotettua sipulia
  • 1 tl Dijonin sinappia
  • ¼ tl hienonnettua viherpippuria

Valmistusohje

Pippuripihvin liekitys tehdään näin: 

  1. Tee pippuripihvin liekitys niin kaukana liesituulettimesta, ettei liekki pääse hormistoon. Pidä kattilan vieressä varmuuden vuoksi kansi tulen tukahduttamista varten.
  2. Kuumenna pienessä kattilassa tilkka konjakkia. Siirrä pihvipannu pois levyltä, valuta siitä rasva pois ja anna pannun vähän jäähtyä. Sytytä tulitikku ja siirrä liekki kattilaan, jossa on lämmin konjakki. Anna sen palaa ja valuta konjakki pihveille. Siirrä pihvit lämmitetyille lautasille.
  3. Lisää pannuun jääneeseen liemeen 2-4 rkl hienonnettua, kuullotettua sipulia tai maun mukaan worcestershirekastiketta ja Dijonin sinappia. Valuta maukas kastike pihvien päälle ja ripottele pinnalle vielä viherpippuria.

Vinkki: Worcestershirekastike on voimakasarominen, englantilainen maustekastike, jota lisätään mausteeksi tipottain makua tehostamaan esimerkiksi keittoihin, liha-, kala- ja kasvisruokiin. Kastikkeen tarkka sisältö on salaisuus, mutta siinä on sinappia, viinietikkaa, suolaa, pippuria, cayennepippuria, sokeria, inkivääriä, neilikkaa, currya, paprikaa, anjovista, valkosipulia, tamarindia, sherryä ja soijakastiketta.

Lue myös: Miten englantilainen hedelmäkakku liekitetään? Ota suola avuksi näyttävän liekin teossa

Lue myös Anna.fi: Näin paistat naudan sisäfileepihvin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pippuripihvin liekitys

Sinun täytyy kommentoidaksesi.