Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pissaladière (sipuli-anjovispiirakka)

Pissaladière, sipuli-anjovispiirakka on provencelaisten vastine italialaisten pizzalle. Pissaladière on kotoisin Nizzasta, Etelä-Ranskasta. Siellä tätä piirakkaa myydään katuruokana. Pissaladièriä voi tehdä peltipiirakkana tai taikinan voi kaulia pieniksi annospiirakoiksi.

Ainekset

Pissaladière, eli sipuli-anjovispiirakka:

  • 2 dl haaleaa vettä
  • 1/3 palaa hiivaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • noin 5 dl vehnäjauhoja

Pissaladièren täyte:

  • 1.5 kg sipuleita
  • 4 valkosipulinkynttä
  • reilu 1 dl oliiviöljyä
  • 1 tl kuivattua timjamia tai
  • 1 rkl tuoretta hienonnettua timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 1 dl mustia oliiveja
  • anjovista

Valmistusohje

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja öljy. Alusta jauhot taikinaan. Taikinan tulee olla kimmoisaa, mutta pehmeää. Anna kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.

2. Valmista täyte. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla, lisää sipulit ja hauduta pehmeiksi. Älä päästä ruskistumaan. Murenna sipuleiden joukkoon hauduttamisen alkupuolella laakerinlehti. Lisää timjami ja valkosipuli. Anna täytteen jäähtyä hetki.

3. Kauli taikina leivinpaperin päälle pellille mahdollisimman ohueksi suorakaiteen muotoiseksi tai pyöreäksi levyksi. Peitä levy vähän jäähtyneellä sipulilla. Koristele anjovisfileillä ja oliiveilla. Paista 225 asteessa noin 15–20 minuuttia.

Katso myös: Täydellinen pizza – italialainen keittiömestari paljastaa salaisuudet


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pissaladière (sipuli-anjovispiirakka)

Sinun täytyy kommentoidaksesi.