Reseptit

Pistaasikuorrutettua porsasta

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • noin 600 g porsaan sisäfileetä
  • 1-2 rkl öljyä
  • nokare voita
  • mustapippurirouhetta
  • noin 1 tl suolaa
  • kuorrutus:
  • 100 g pistaasimantelirouhetta
  • nokare voita
  • 1 tl tummaa sokeria, muscovado
  • 1 dl hienoa juustoraastetta
  • 2.3 rkl hunajasinappia

Omenakastike:

  • 2 dl vettä
  • 2 dl omenasosetta
  • 1 rkl lihafondia tai pieni pala lihaliemikuutiosta
  • mustapippuria myllystä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl sinappia
  • nokare maustamatonta tuorejuustoa tai tilkka kermaa

Valmistusohje

Pistaasikuorrutettua porsasta

1. Nosta liha huoneenlämpöön 1–2 tuntia ennen valmistamista. Poista kalvot.

2. Valmista kuorrutus. Paahda rouhittua pistaasia miedolla lämmöllä voissa, johon on lisätty sokeri. Sekoittele hetki. Jäähdytä hieman ja lisää juustoraaste.

3. Ruskista filee kaikilta sivuiltaan pannulla voi-öljyseoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä pinnalle sinappi ja pistaasikuorrutus.

4. Paista lihaa 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes liha on kypsää ja mehukasta. Kypsentämisen loppuvaiheessa lihapalan voi peittää foliolla (toimituksen huomio). Anna lihan vetäytyä foliossa ennen tarjoilua. Tarjoa höyrytettyjen kasvisten, omenakastikkeen ja salaatin kera.

5. Valmista omenakastike. Sekoita ainekset kattilassa ja anna kiehua hiljalleen, kunnes kastike sakenee. Tarjoile fileen kera.

Ohje Else Leikas, Varkaus


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pistaasikuorrutettua porsasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.