Reseptit

Pistoukeitto

Ainekset

  • 2 l vettä
  • kana- tai kasvisliemikuutio tai -fondia
  • 2-4 perunaa
  • nippu uusia porkkanoita
  • 1 sellerinvarsi
  • suolaa
  • valko- tai mustapippuria myllystä
  • 500 g vihreitä papuja
  • 2 tlk kuorittuja tomaatteja
  • 500 g säilöttyjä isoja valkoisia papuja
  • 100 g makaronia
  • 500 g kuutioitua kesäkurpitsaa
  • 1 purjo tai nippu kevätsipulia
  • tilkka öljyä

pistoutahna:

  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • 2 suurta basilikanippua
  • 100 g parmesaaniraastetta
  • 1 kaltattu tai grillattu tomaatti
  • 0.5 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

Pistoukeitto
  1. Kiehauta vesi. Lisää joukkoon kana- tai kasvisliemikuutio tai -fondi.
  2. Kuori ja kuutioi perunat. Pese ja paloittele porkkanat ja selleri. Lisää kasvikset liemeen. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Paloittele vihreät pavut keittoon. Lisää joukkoon säilötyt tomaatit ja säilykepavut sekä makaronit. Keitä noin 15 minuuttia.
  4. Kuutioi kesäkurpitsa ja silppua purjo. Kuullota kasvikset öljytilkassa ja lisää keittoon. Tarjoa pistoutahnan eli peston ja leivän kanssa.
  5. Mittaa pistoun ainekset tehosekoittajaan ja pyöräytä tahnaksi tai survo ainekset tahnaksi huhmaressa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pistoukeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.