Pistoukeitto
Ainekset
- 2 l vettä
- kana- tai kasvisliemikuutio tai -fondia
- 2-4 perunaa
- nippu uusia porkkanoita
- 1 sellerinvarsi
- suolaa
- valko- tai mustapippuria myllystä
- 500 g vihreitä papuja
- 2 tlk kuorittuja tomaatteja
- 500 g säilöttyjä isoja valkoisia papuja
- 100 g makaronia
- 500 g kuutioitua kesäkurpitsaa
- 1 purjo tai nippu kevätsipulia
- tilkka öljyä
pistoutahna:
- 2-4 valkosipulinkynttä
- 2 suurta basilikanippua
- 100 g parmesaaniraastetta
- 1 kaltattu tai grillattu tomaatti
- 0.5 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
- Kiehauta vesi. Lisää joukkoon kana- tai kasvisliemikuutio tai -fondi.
- Kuori ja kuutioi perunat. Pese ja paloittele porkkanat ja selleri. Lisää kasvikset liemeen. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Paloittele vihreät pavut keittoon. Lisää joukkoon säilötyt tomaatit ja säilykepavut sekä makaronit. Keitä noin 15 minuuttia.
- Kuutioi kesäkurpitsa ja silppua purjo. Kuullota kasvikset öljytilkassa ja lisää keittoon. Tarjoa pistoutahnan eli peston ja leivän kanssa.
- Mittaa pistoun ainekset tehosekoittajaan ja pyöräytä tahnaksi tai survo ainekset tahnaksi huhmaressa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pistoukeitto