Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pohjolan pastasalaatti

Ruokaisa salaatti, jossa yhdistyvät makeat ja suolaiset maut, sopii hyvin vaikka noutopöytään tai saunailtaan. Pohjolan pastasalaatti on Kotilieden lukijakilpailun satoa ja sijoittui Kotilieden pastakilpailun 10 parhaan reseptin joukkoon.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Pastasalaatti:

  • 5 dl ( 150 g) kierrepastaa
  • 1 dl kylmäsavupororouhetta
  • 100 g tummia viinirypäleitä
  • noin 40 g makeaa jättisipulia
  • 1 dl kuivattuja karpaloita
  • ½ dl auringonkukansiemeniä
  • 1 rkl soijakastiketta

kastike:

  • 1 dl majoneesia
  • 1 ½ dl turkkilaista jogurttia
  • 1 rkl hunajaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl kuivattua timjamia

Valmistusohje

Pohjolan pastasalaatti valmistuu helposti näin:

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja anna jäähtyä.

2. Lisää joukkoon pororouhe. Halkaise viinirypäleet. Kuori jättisipulin pala ja leikkaa renkaiksi. Lisää viinirypäleet ja sipulit sekä karpalot pastan joukkoon.

3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää pastasalaatin joukkoon. Sekoita ja anna marinoitua vähintään 2 tuntia tai yön yli.

4. Paahda auringonkukansiemenet kuumalla kuivalla pannulla ja mausta tilkalla soijakastiketta. Ripottele soijamaustettuja auringonkukansiemeniä pastasalaatin päälle juuri ennen tarjoilua.

Ohje: Sirja Nerdrum, Kouvola

Katso myös: Yhden kattilan kasvispasta ja 6 muuta kaikkien aikojen parasta pastaohjetta

Katso myös Anna.fi/ruoka: Broileri-pastasalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pohjolan pastasalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.