Pomeranssilimppu
Pomeranssilimppu on joulun perinteisiä leipiä. Makean joululimpun mausteeksi sopivat pomeranssin lisäksi myös muut joulusta tutut maut: anis, fenkoli, kumina ja neilikka.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
- Kasvis
Ainekset
Pomeranssilimppu
- 5 dl piimää
- 50 g hiivaa
- tai kuivahiivaa
- 3 tl suolaa
- 1 ½ dl siirappia
- 1 rkl pomeranssinkuorta
- 2 tl anista
- tai fenkolia
- 1 dl öljyä
- 2 dl rusinoita
- 9 dl hiivaleipäjauhoja
- ruisjauhoja
pinnalle
- ½ dl siirappia
- 1 rkl vettä
Valmistusohje
Pomeranssilimppu leivotaan helposti näin:
- Liota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää muut ainekset ja alusta pehmeähkö leipätaikina. Anna kohota puolisen tuntia.
- Nujerra taikina jauhoisella leivinpöydällä ja leivo taikinasta kaksi pyöreää tai pitkänomaista leipää. Anna kohota noin 20 minuuttia.
- Pistele leivät haarukalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Voitele pomeranssilimppu siirappivedellä.
Vinkki: Tällä ohjeella leivot kaksi limppua.
Lue myös: Joululeipä maistuu makealta ja mausteiselta
Lue myös Anna.fi: Helppo saaristolaisleipä, gluteeniton leipä, sämpyläkuusi, joululimppu ja muut joulun ruokaleivät
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pomeranssilimppu
Jämä pomeranssit ja anis saa kyytiä kaapeista!