Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Porkkana-appelsiinimarmeladi

Ainekset

  • 500 g porkkanaa
  • 3 appelsiinin mehu (purista kolme tuoretta appelsiinia mehuksi)
  • 1 tähtianis
  • 3 appelsiinin hedelmäliha kuutioituna
  • 1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria

Valmistusohje

 

1. Kuori ja raasta porkkanat. Purista appelsiineista mehu. Pane porkkanaraaste, appelsiinimehu sekä tähtianis kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

2. Kuori ja kuutioi appelsiinit. Lisää appelsiinikuutiot sekä hillo-marmeladisokeri kattilaan ja jatka keittämistä noin viisi minuuttia.

3. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia. Jaa marmeladi puhtaisiin, kuumennettuihin, tölkkeihin. Sulje tölkit ja säilytä porkkana-appelsiinimarmeladi viileässä.

Ohjeeseen on korjattu 1.10.2021 hillo-marmeladisokerin tarkempi määrä. Yhdessä pakkauksessa on 330 g sokeria. Tarvitset yhteensä 6 appelsiinia, kolmen mehut ja kolmen hedelmälihat. 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Porkkana-appelsiinimarmeladi

Minna

Kun aineksissa on 3 appelsiini mehu, tarkoitetaanko sillä 3 mehutölkkiä vai jotain mittayksikköä kuten litra tai desilitra??

Sanna Mansikkamäki

Hei, Kotilieden ruokatoimitus vastaa: Tarvitset 6 tuoretta appelsiinia: kolmesta puristetaan mehut ja kolme appelsiinin hedelmälihaa kuutioidaan mukaan hilloon.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.