Porkkana-appelsiinimarmeladi
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
- 500 g porkkanaa
- 3 appelsiinin mehu (purista kolme tuoretta appelsiinia mehuksi)
- 1 tähtianis
- 3 appelsiinin hedelmäliha kuutioituna
- 1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta porkkanat. Purista appelsiineista mehu. Pane porkkanaraaste, appelsiinimehu sekä tähtianis kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
2. Kuori ja kuutioi appelsiinit. Lisää appelsiinikuutiot sekä hillo-marmeladisokeri kattilaan ja jatka keittämistä noin viisi minuuttia.
3. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia. Jaa marmeladi puhtaisiin, kuumennettuihin, tölkkeihin. Sulje tölkit ja säilytä porkkana-appelsiinimarmeladi viileässä.
Ohjeeseen on korjattu 1.10.2021 hillo-marmeladisokerin tarkempi määrä. Yhdessä pakkauksessa on 330 g sokeria. Tarvitset yhteensä 6 appelsiinia, kolmen mehut ja kolmen hedelmälihat.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Porkkana-appelsiinimarmeladi
Kun aineksissa on 3 appelsiini mehu, tarkoitetaanko sillä 3 mehutölkkiä vai jotain mittayksikköä kuten litra tai desilitra??
Hei, Kotilieden ruokatoimitus vastaa: Tarvitset 6 tuoretta appelsiinia: kolmesta puristetaan mehut ja kolme appelsiinin hedelmälihaa kuutioidaan mukaan hilloon.