Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Porkkanakeitto

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

  • 4 l vettä
  • 2 kg porkkanoita
  • 200 g punajuurta
  • 1 kg bataattia
  • 2 kpl isoa purjoa
  • valkosipulin kynsiä
  • 2 kpl kasvis- tai kanaliemikuutiotatai 1-2 rkl fondia
  • 3 tl suolaa
  • valkopippuria
  • 400 g tuore- tai sulatejuustoa (valkosipulla tai yrteillä maustettua)
  • 1 rkl makeaa chilikastiketta
  • iso nippu rakuunaa tai 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 dl kermaa

Valmistusohje

 

  1. Kuori ja paloittele juurekset. Punajuuri antaa keitolle räväkän oranssin värin. Keitä porkkanoita ja punajuuria puolisen tuntia. Lisää muut kasvikset, juusto ja mausteet. Jatka keittämistä vielä puoli tuntia.
  2. Soseuta keitto ja lisää joukkoon kerma. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa nestettä. Tarjoa tervetuliaiskeittona sämpylöiden kera.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Porkkanakeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.