Porkkanapatonki
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
- 3 dl porkkanamehua
- 2 dl kauraleseitä
- 1 ps kuivahiivaa
- 1 porkkana
- 1.5 tl suolaa
- 2 rkl siirappia
- 2 rkl oliiviöljyä
- noin 6 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
Ohjeella leivot kaksi porkkanapatonkia.
1. Lämmitä porkkanamehu käden-lämpöiseksi. Sekoita kuivahiiva leseisiin ja vatkaa seos mehun joukkoon. Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Lisää taikinaan porkkanaraaste, suola, siirappi, öljy ja jauhot. Alusta pehmeähkö taikina huolellisesti ja anna kohota peitettynä lämpimässä kaksinkertaiseksi.
2. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo palat jauhotetulla pöydällä patongeiksi. Anna leipien kohota patonki-pellillä peitettynä noin 15 minuuttia.
3. Tee patonkien pintaan viillot terävällä veitsellä. Paista patonkeja 200-asteisen uunin keskitasossa noin 20 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Porkkanapatonki