Poron paahtopaisti
Poron paahtopaisti saa tässä reseptissä ihanan aromin pihlajanmarjahyytelöstä ja valkosipulista. Mehevä poron paahtopaisti valmistuu noin puolessa tunnissa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Poron paahtopaisti
- 2 poron paahtopaistia
- voita paistamiseen
- 1 punasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- suolaa tai tilkka soijakastiketta
- rouhittua mustapippuria
- 2 dl kermaa
- 1 rkl pihjalanmarjahyytelöä
Valmistusohje
Poron paahtopaisti valmistuu näin.
1. Ruskista paistit kuumassa pannussa rasvassa. Lisää joukkoon sipulilohkot ja valkosipulinkynnet.
2. Mausta poron paahtopaistit ja kaada pannulle kerma. Hauduta hiljaisella lämmöllä kermassa noin 10 minuuttia tai nosta paistipalat 200-asteiseen uuniin kypsymään noin 10 minuutiksi.
3. Siivilöi kerma kastikkeeksi. Tarjoa poron paahtopaisti uunissa paahdettujen juuresten kanssa.
Juuresvinkki: Keitä lanttu- tai naurislohkoja ja porkkanalohkoja noin 5 minuuttia lisää keitokseen muutama puikulaperuna ja kiehauta. Siivilöi juurekset ja levitä uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada pinnalle öljyä ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Grillattu poro ja tumma karpalokastike
Kommentoi
Kommentoi juttua: Poron paahtopaisti
Valmistuuko poron paahtopaisti todella noin nopeasti.
Kypsennän sen uunissa.
Kyllä valmistuu!
Ihmettelen tätä valkosipuli hypetystä, poro ja yleensäkin luonnon eläimien lihat kaipaavat vain suolaa ja pippuria. Haluan maistaa poronlihan maun en valkosipulin ylivoimaista peittävää makua.
Poron paahtopaistin kypsentäminen uunissa vaatii ehdottomasti paistomittarin. Epämääräisillä minuuttiohjeilla menee pieleen.