Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Poropiiraat

Poro maistuu piirakassa. Nämä suolaiset poropiiraat valmistuvat kätevästi muffinipellillä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

Poropiiraat

  • 125 g voita tai margariinia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kylmää vettä
  • ¼ tl suolaa

Täyte

  • 100 g purjoa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 50 g poron kylmäsavupaistiviipaleita tai kylmäsavurouhetta
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 kananmuna
  • ½ dl ranskankermaa
  • ½ dl maitoa
  • 1 dl juustoraastetta, esimerkiksi mustaleimaemmental

Valmistusohje

1. Nypi kylmä rasva ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja suola, ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jaa piirakkataikina 12–14 tasakokoiseen palaan. Painele piirakkataikinan palaset voidellun muffinipellin pohjalle ja reunoille. Pistele taikinapohjat haarukalla ja nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

2. Halkaise purjo, huuhtele ja viipaloi. Kuullota purjoa pannulla öljyssä. Nosta pannu syrjään ja lisää joukkoon hienonnetut paistiviipaleet tai kylmäsavurouhe. Mausta seos kevyesti suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

3. Sekoita erillisessä kulhossa muna, ranskankerma, maito ja puolet juustoraasteesta. Jaa poroseos muffinipellille ja valuta päälle tasaisesti muna-maitoseos. Ripottele päälle loput juustoraasteesta.

4. Paista poropiiraat 225-asteisen uunin keskitasossa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä ritilän päällä ennen vuoasta irrottamista.

Lue myös: Suolainen piirakka sopii iltapalaksi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Poropiiraat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.