Poropiiraat
Poro maistuu piirakassa. Nämä suolaiset poropiiraat valmistuvat kätevästi muffinipellillä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
Ainekset
Poropiiraat
- 125 g voita tai margariinia
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl kylmää vettä
- ¼ tl suolaa
Täyte
- 100 g purjoa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 50 g poron kylmäsavupaistiviipaleita tai kylmäsavurouhetta
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 1 kananmuna
- ½ dl ranskankermaa
- ½ dl maitoa
- 1 dl juustoraastetta, esimerkiksi mustaleimaemmental
Valmistusohje
1. Nypi kylmä rasva ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja suola, ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jaa piirakkataikina 12–14 tasakokoiseen palaan. Painele piirakkataikinan palaset voidellun muffinipellin pohjalle ja reunoille. Pistele taikinapohjat haarukalla ja nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
2. Halkaise purjo, huuhtele ja viipaloi. Kuullota purjoa pannulla öljyssä. Nosta pannu syrjään ja lisää joukkoon hienonnetut paistiviipaleet tai kylmäsavurouhe. Mausta seos kevyesti suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
3. Sekoita erillisessä kulhossa muna, ranskankerma, maito ja puolet juustoraasteesta. Jaa poroseos muffinipellille ja valuta päälle tasaisesti muna-maitoseos. Ripottele päälle loput juustoraasteesta.
4. Paista poropiiraat 225-asteisen uunin keskitasossa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä ritilän päällä ennen vuoasta irrottamista.
Lue myös: Suolainen piirakka sopii iltapalaksi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Poropiiraat