Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Poropiirakka

Poropiirakka sopii suolaiseksi tarjottavaksi kahvipöytään tai herkkuiltapalaksi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Poropiirakka:

  • 100 g voita
  • ½ dl parmesaaniraastetta
  • 1 rkl kuivattua sienijauhetta
  • 3 dl hiivaleipäjauhoja
  • 3 rkl kevyt kermaa tai vettä

Poropiirakan täyte:

  • 100 g savuporoa
  • 3 kevätsipulia tai 1 dl silputtua purjoa
  • 200 g savuporo- tai sienituorejuustoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kevytkermaa

Valmistusohje

Poropiirakka leivotaan näin:

1. Nypi voi, juustoraaste, sienijauhe ja jauhot  tasaiseksi muruseokseksi. Lisää muruseokseen neste ja anna taikinan levähtää jääkaapissa noin 10 minuuttia. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun tai voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

2. Tee piirakan täyte. Huuhtele purjo huolella. Silppua  savuporoviipaleet ja purjo tai kevätsipuli piirakan pohjalle.

3. Sekoita kulhossa munat, kerma ja tuorejuusto notkeaksi seokseksi. Kaada kananmunaseos vuokaan ja kypsennä poropiiras 200-asteisen uunin alaosassa 20-30 minuuttia.

4. Tarjoa poropiirakka glögin kanssa illanistujaisissa tai raikkaan vihersalaatin kanssa vaikkapa saunaillan iltapalana.

Lue myös: Parhaat suolaiset piirakat noutopöytään ja illanistujaisiin

Lue myös Anna.fi: Hurmaavat suolaiset piirakat – mehevä piirakka on illanistujaisten luottoherkku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Poropiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.