Porsaan karekyljykset ja oliivi-melonisalaatti
Porsaan karekyljykset valmistuvat tällä ohjeella grillissä meheviksi. Grillatut kyljykset tarjotaan kevyen oliivi-melonisalaatin kera.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Maidoton
Ainekset
Porsaan karekyljykset
- 4 porsaan kare- tai grillikyljystä
marinadi:
- 1 dl makeaa Ketjup Manis -soijaa
- 3 rkl ruskeaa kidesokeria
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- 1 tl rouhittua mustapippuria
Oliivi-melonisalaatti:
- 400 g vesimelonia
- 10-12 retiisiä
- 1 dl mustia kivettömiä kalamata-oliiveja
- 2 kevätsipulinvartta
- 2 rkl hienonnettua tuoretta minttua
- 2 rkl oliiviöljyä
- ripaus sormisuolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Porsaan karekyljykset ja oliivi-melonisalaatti tehdään näin:
Porsaan karekyljykset valmistuvat ja oliivi-melonisalaatti valmistuvat noin 30 minuutissa, mutta varaa aikaa myös grillattavien porsaan karekyljysten marinoitumiseen.
1. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Nosta kyljykset ja marinadi reiluun pakastepussiin ja kääntele maut kunnolla sekaisin. Nosta pussi vadille ja anna marinoitu viileässä vähintään 3 tuntia tai yön yli.
2. Pyyhi ylimääräinen marinadi ja grillaa kyljykset mehukkaan kypsiksi käännellen molemmin puolin.
3. Ripottele kyljysten pintaan vielä hieman sormisuolaa ja rouhittua mustapippuria. Nosta lihat hetkeksi vetäytymään lämpimään uunivuokaan ja peitä foliolla.
4. Valmista salaatti. Leikkaa vesimeloni paloiksi ja viipaloi retiisit. Sekoita vesimelonit, retiisit ja oliivit keskenään ja lisää joukkoon hienonnettu kevätsipuli ja minttu. Valuta joukkoon loraus oliiviöljyä ja viimeistele maku sormisuolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
5. Nostele ainekset sekaisin ja tarjoile grillattujen porsaan karekyljysten kanssa.
Lue myös: Grillaa täydellistä lihaa – tiedätkö lihojen oikeat sisälämpötilat?
Lue myös Anna.fi: Näin grillaat sitrusmarinoidun porsaan sisäfileen
Kommentoi
Kommentoi juttua: Porsaan karekyljykset ja oliivi-melonisalaatti