Reseptit

Possupata

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • noin 1 kg porsaanlapaa luulla
  • 1 rkl öljyä ja voita
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 10 pikkusipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 300 g lanttua
  • 1 laakerinlehti
  • tuoretta timjamia
  • 5-7 maustepippuria
  • 2 lihaliemikuutiota (gluteenitonta)
  • 8-9 dl vettä

Valmistusohje

Possupata

1. Paloittele liha luun ympäriltä reiluiksi kuutioiksi. Kuumenna paistinpannu ja ruskista lihapaloja öljy-voiseoksessa, kunnes ne saavat kauniin värin. Ruskista myös luu. Mausta suolalla, pippurilla ja tomaattipyreellä. Siirrä lihat ja luu pataan.

2. Liota pikkusipuleita ensin kuumassa vedessä 10 minuuttia, niin kuoriminen sujuu helposti. Kuori ja lohko valkosipulinkynnet. Kuori ja leikkaa porkkanat ja lanttu reiluiksi paloiksi ja lisää pataan. Lisää laakerinlehti, timjamin oksat, mauste pippurit, murennetut liemikuutiot ja nestettä niin, että lihat juuri peittyvät.

3. Anna padan hautua 150- asteisessa uunissa pari tuntia. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai täysjyväriisin kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Possupata

Sinun täytyy kommentoidaksesi.