Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Possurulla omena-sataytäytteellä

Possurulla omena-sataytäytteellä on ihanan mehukas, aasialaisittain maustettu possuruoka. Pitkään uunissa kypsytetty porsaankylki sopii täydellisesti syyspäivien pyhäruoaksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Possurulla omena-sataytäytteellä

  • noin 2 ½ kg luutonta porsaankylkeä kamaralla
  • 1 rkl suolaa
  • 2 tl korianterinsiemeniä
  • 1 tl kuminansiemeniä
  • 1 tl kokonaisia mustapippureita
  • 0.5 tl chilirouhetta

Täyte

  • 2 kotimaista omenaa
  • 3 salottisipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl muscovadosokeria
  • 1 dl karkeaa maapähkinävoita
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl hienonnettua korianteria
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Possurulla omena-sataytäytteellä valmistuu näin.

1. Levitä porsaankylkirulla kamara-puoli alaspäin leikkuulaudalle. Irrota kamara silavakerroksen kanssa lihapalasta molemmista päistä noin 15 sentin matkalta terävällä veitsellä, jotta kylkilevy on helpompi rullata käärölle. Nuiji lihan pinta tasaisemmaksi.

2. Murskaa mausteet suolan kanssa morttelissa. Levitä mausteseos lihalle silavakerroksen väliin.

3. Halkaise omenat, poista kannat ja siemenkodat ja pilko kuorineen pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna öljyt pannulla ja kuullota sipuleita pannulla hetki. Lisää pannulle sokeri ja omenat ja kääntele hetki. Nosta pannu jäähtymään. Lisää joukkoon maapähkinävoi ja hienonnettu korianteri. Mausta seos.

4. Levitä täyte lihan pintaan tasaisesti. Kääri liha rullalle niin, että kamaraosuudet kohtaavat. Sido possurulla paistinarulla tiukaksi kääröksi.

5. Nosta possunkylkirulla uunivuokaan ja paahda 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia, jotta pinta saa kauniin värin. Laske lämpö 150-asteeseen.

6. Kaada uunivuokaan hieman vettä ja anna possurullan kypsyä, kunnes sisälämpötila on 76 astetta. Valele lihaa muutama kerran kypsennyksen aikana vuokaan kertyneellä liemellä.

7. Kääri kypsä possurulla folioon vetäytymään 15 minuutiksi. Halutessasi valmista paistoliemestä kastike. Poista liharullasta paistinnaru ja leikkaa possurulla viipaleiksi.

Vinkki: Tilaa lihakauppiaaltasi kylkipala luuttomana kamaran kanssa. Se pitää possurullan ihanan mehukkaana

Kokeile myös muita maukkaita possuruokia: Possupata kasslerista Porsaankyljykset Aasialaiset lihapullat Ruoka.fi: Possurulla


Kommentoi

Kommentoi juttua: Possurulla omena-sataytäytteellä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.