Reseptit

Prinsessaleivokset

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

  • 2 kpl isoa kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • puolikkaaan sitruunan raastettu kuori
  • 0.8 dl maitoa
  • 0.5 dl sulatettua margariinia

täyte:

  • 1 pussi vaniljakastikejauhetta
  • 3 dl maitoa
  • 1 dl vispikermaa
  • 1 dl vadelmahilloa

pinnalle:

  • 250 g valkoista marsipaania
  • tai vihreää marsipaania

koristeeksi:

  • mimosarakeita
  • tai syötäviä kukkia

Valmistusohje

Prinsessaleivokset
  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja raastettu sitruunan kuori keskenään. Lisää maito, sulatettu ja jäähtynyt rasva ja kuivat aineet munavaahtoon varovasti sekoittaen.
  2. Voitele ja korppujauhota pienet sydämenmuotoiset muffinivuoat ja jaa taikina tasaisesti vuokiin. Paista leivospohjia 175 asteessa uunin alatasossa noin 20 minuuttia. Nosta pohjat jäähtymään hetkeksi ritilälle ennen kumoamista. Halkaise pohjat täysin jäähtyneinä.
  3. Sekoita vaniljakastikejauheesta ja kylmästä maidosta paksuhko kiisseli pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kiisselin joukkoon reilu puolet vaahdotetusta kermasta. Sivele halkaistuilleleivospohjille vadelmahilloa ja lusikoi päälle vanilja-kermaa. Nosta leivospohjien kannet päälle.
  4. Sivele loppu kermavaahdosta ohuelti leivoksien pintaan. Jaa marsipaani kahdeksaan osaan.
  5. Seulo tomusokeria leivinpöydälle ja kauli käsien välissä pehmitetyt marsipaanipallot ohuiksi pyöreiksi (ø noin 15 cm) levyiksi. Painele marsipaanilevyt leivoksien päälle ja sivuille tiiviisti. Siisti leikkaamalla ylimääräiset reunat pois. Koristele leivokset mimosarakeilla tai syötävillä kukilla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Prinsessaleivokset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.