Provencelainen kananpoika
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
- 1 tuore, kokonainen jyväsbroileri
- 1 rkl suolaa
- 0.5 tl valkopippuria
- 2 sitruunaa
- 1 kokonainen valkosipuli
- 2 sipulia
- muutama kirsikkatomaatti
- muutama timjamin oksa
- 4 tuoretta salvian lehteä tai rosmariinin oksa
- laakerinlehti
- 0.5 dl sitruunaöljyä
- rouhittua mustapippuria
- 2 dl valkoviiniä tai vettä
Valmistusohje
1. Sekoita suola ja valkopippuri. Hiero seos linnun pintaan ja sisälle. Täytä vatsaontelo kuorineen lohkotulla sitruunalla, timjamin oksalla ja puolikkaalla valkosipulilla.
2. Aseta broileri emaloituun valurautapataan tai uunivuokaan. Valuta pinnalle öljyä. Lohko sitruuna kuorineen, sipulit sekä valkosipulin puolikas linnun rinnalle. Lisää mausteet, tomaatit ja vesi tai viini. Pane pata 200-asteiseen uuniin 15 minuutiksi, laske lämpötila 125 asteeseen ja kypsennä pari tuntia välillä pintaa paistoliemellä valellen.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Provencelainen kananpoika