Reseptit

Pukaron kartanon kinuskitäytteiset hiekkaleivokset

Ainekset

  • 250 g voita tai margariinia
  • 1.5 dl sokeria
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 munankeltuainen

kinuskitäyte:

  • 3 dl maitoa
  • 3 dl kermaa
  • 3 dl sokeria
  • 1.5 dl siirappia
  • vaniljatanko (tai vaniljasokeria)
  • nokare voita

Valmistusohje

Pukaron kartanon kinuskitäytteiset hiekkaleivokset
  1. Sekoita rasva, sokeri, vehnäjauhot ja keltuainen notkeaksi taikinaksi. Voitele pienet leivosvuoat ja taputtele taikina leivosmuottien pohjalle ja reunoille.
  2. Paista keskilämpöisessä, noin 175-asteisessa, uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes leivonnaiset ovat vaalean kullankeltaiset ja kypsät. Irrota leivonnaiset vuoista ja jäähdytä.
  3. Keitä kinuskia varten maito, kerma, sokeri, siirappi ja halkaistu vaniljatanko, kunnes se on paksua. Tee kuulatesti: Tipauta muutama tippa kinuskia lasiin, jossa on kylmää vettä. Jos kinuskiseos on niin kiinteää, että siitä voi sormien välissä muotoilla pehmeän pallon, kinuski on valmista. Lisää lopuksi nokare voita. Täytä leivospohjat kinuskilla, anna jäähtyä ja tarjoa leivokset.
  • Suussasulavan herkulliset kinuskitäytteiset hiekkaleivokset ovat Pukaron kartanon erikoisuus Lapinjärveltä. Ohje on Gun de la Chapellen ja Finlands svenska Marthaförbundin kirjasta Kartanoruokia.
  • Kinuskitäytteen asemesta voit täyttää leivonnaiset sitruunakiisselillä ja marjoilla. Marjojen pintaan antaa kiiltoa hyytelösokerista valmistettu kiille.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pukaron kartanon kinuskitäytteiset hiekkaleivokset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.