Reseptit

Pulleat piparit

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
80  annosta

Ainekset

  • 250 g voita
  • 2.5 dl sokeria
  • 2 rkl inkiväärisiirappia
  • 0.5 dl vaaleaa siirappia
  • 2 kpl kananmunia
  • 10 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl soodaa
  • 3 tl piparkakkumaustetta

Valmistusohje

Pulleat piparit

 

  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää joukkoon siirapit ja munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää joukkoon siivilän läpi seuloen jauhot, joihin on sekoitettu sooda ja mausteet. Anna taikinan levät viileässä yön yli.
  2. Anna taikina pehmetä huoneenlämmössä puolisen tuntia. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli se noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Leivo piparkakuiksi ja paista 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pulleat piparit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.