Reseptit

Pumpernikkelit

Ainekset

  • 250 g voita
  • 2.5 dl sokeria
  • 1.5 dl siirappia
  • 2 rkl piparkakkumaustetta
  • 1 dl kiinteää kinuskikastiketta (Pirkka)
  • 2 kpl munaa
  • 12 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl soodaa

pinnalle:

  • 2 kpl 2 munan valkuaista
  • 500 g tomusokeria
  • karamelliväriä tai 2 rkl vaaleanpunaista tomusokeria

Valmistusohje

Pumpernikkelit

 

  1. Mittaa kattilaan rasva, sokeri, siirappi, piparkakkumauste ja kinuski. Kiehauta ja anna hieman jäähtyä. Lisää munat sekä keskenään sekoitetut jauhot ja sooda. Anna taikinan tasaantua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  2. Kauli taikina ohuehkoksi levyksi ja ota soikealla tai pyöreällä muotilla piparkakkuja ja paista ne 200-asteisessa uunissa kypsiksi. Anna jäähtyä tasaisella alustalla.
  3. Sekoita sähkövatkaimella tomusokerista ja valkuaisista kuorrutus.
  4. Värjää seos tilkalla veteen sekoitettua karamelliväriä (saa apteekista). Levitä kuorrutetta leiville ja anna kuivua seuraavaan päivään.

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pumpernikkelit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.