Pumpernikkelit

Pumpernikkelit 

60+
min
yli 60 min

Ainekset

250 g voita
2.5 dl sokeria
1.5 dl siirappia
2 rkl piparkakkumaustetta
1 dl kiinteää kinuskikastiketta (Pirkka)
2 kpl munaa
12 dl vehnäjauhoja
3 tl soodaa

pinnalle:

2 kpl 2 munan valkuaista
500 g tomusokeria
karamelliväriä tai 2 rkl vaaleanpunaista tomusokeria

Valmistusohje

 

  1. Mittaa kattilaan rasva, sokeri, siirappi, piparkakkumauste ja kinuski. Kiehauta ja anna hieman jäähtyä. Lisää munat sekä keskenään sekoitetut jauhot ja sooda. Anna taikinan tasaantua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  2. Kauli taikina ohuehkoksi levyksi ja ota soikealla tai pyöreällä muotilla piparkakkuja ja paista ne 200-asteisessa uunissa kypsiksi. Anna jäähtyä tasaisella alustalla.
  3. Sekoita sähkövatkaimella tomusokerista ja valkuaisista kuorrutus.
  4. Värjää seos tilkalla veteen sekoitettua karamelliväriä (saa apteekista). Levitä kuorrutetta leiville ja anna kuivua seuraavaan päivään.

 

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
19.06.2007
Kotiliesi