Punaherukkamadeleinet
Punaherukkamadeleinet saavat kirpakkaa makua marjoista ja limetistä. Madeleinetaikinan voi maustaa eri tavoin: appelsiininkukkavedellä, lempiliköörillä tai vaikka lakritsijauheella.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
Ainekset
Punaherukkamadeleinet
- 75 g voita tai margariinia
- 2 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- ¼ tl suolaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl perunajauhoja
- 0.5 tl leivinjauhetta
- 1 dl punaherukoita
Vuokiin
- 1 rkl voita
- 1 rkl korppujauhoja
Pinnalle
- 1 limetin raastettu kuori
- 2 dl tomusokeria
- 2 rkl limettimehua
Valmistusohje
Punaherukkamadeleinet leivotaan helposti näin:
1. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita kulhossa keltuaiset, sokeri ja suola.
2. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää keltuaisvaahdon joukkoon. Sekoita taikinan joukkoon sulatettu rasva. Sekoita voimakkaasti, jotta ainekset sekoittuvat huolella. Lisää joukkoon punaherukat.
3. Vaahdota valkuaiset ja nostele lopuksi taikinan joukkoon varovaisesti käännellen. Voitele ja korppujauhota kevyesti madeleinepellin koloset. Täytä ¾ osaa vuoista taikinalla. Paista 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia koosta riippuen tai kunnes madeleine-leivokset ovat kauniin ruskeita.
4. Irrota punaherukkamadeleinet varovaisesti pelliltä ja nosta jäähtymään ritilälle. Pese pelti, voitele ja jauhota uudelleen ja paista uusi pellillinen.
5. Sekoita kulhossa limettiraaste, tomusokeri ja limettimehu keskenään juoksevaksi sokerikuorrutteeksi. Levitä sokerikuorrutetta lämpimien madeleine-leivosten pinnalle.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punaherukkamadeleinet