Punaherukka-valkosuklaakakku
Valkosuklaan ja punaherukoiden liitto on viettelevän herkullinen. Kun täydennät makuparin sitruunalla, saat sille lisää ihanaa raikkautta.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 11 annosta
- Kasvis
Ainekset
Taikina:
- 150 g voita tai margariinia
- 0.5 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 3 dl vehnäjauhoja
täyte:
- 100 g valkosuklaata
- 2 prk (á 250 g) mascarponejuustoa
- 1.5 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 2 rkl perunajauhoja
- ½ sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
- 2-3 dl punaherukoita
Valmistusohje
Punaherukka-valkosuklaakakku leivotaan näin:
1. Sekoita pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmuna huolellisesti sekoittaen. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja pyöräytä nopeasti taikinaksi. Kääri taikina kelmuun, painele tasaiseksi levyksi ja anna levätä jääkaapissa täytteen teon ajan.
2. Sulata mikrossa pieniksi paloiteltu valkosuklaa. Anna jäähtyä. Sekoita mascarponejuusto, sokeri ja kanamunat hyvin keskenään. Lisää joukkoon perunajauhot, sitruunan raastettu kuori ja sitruunamehu sekä sulatettu ja jäähtynyt valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi.
3. Vuoraa pitkänomainen, vetoisuudeltaan noin 1,5 litran leipävuoka leivinpaperikaistaleilla. Painele taikina jauhotetuilla käsillä vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan haarukalla reikiä.
4. Valuta täyteseos vuokaan ja ripottele pinnalle punaherukat.
5. Kypsennä kakkua 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
6. Anna kakun jäähtyä kunnolla ritilällä, jolloin se myös jähmettyy hyvin. Kumoa kakku täysin jäähtyneenä tarjoiluvadille ja koristele tuoreilla herukkatertuilla.
Katso myös: Punaherukka sopii leivontaan, juomiin ja jälkiruokiin – 9 makeaa ohjetta
Katso myös Anna.fi/ruoka: Herukka-kookospiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punaherukka-valkosuklaakakku