Punaherukkapiirakka

Punaherukkapiirakka 

60
min
1
30-60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

450 g voita tai margariinia
2.5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 munaa
1.5 dl perunatärkkelystä
6 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1.5 tl leivinjauhetta

täyte:

3 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
50 g sulatettua voita tai margariinia
1.5 l punaherukoita tai puolukoita

Valmistusohje

1. Vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta vaahto vaniljasokerilla.

2. Lisää munat yksitellen taikinaan samalla koko ajan sekoittaen.

3. Sekoita perunatärkkelys, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan pienissä erissä.

4. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uunipellille.

5. Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja voisula. Levitä marjat taikinan päälle.

6. Ripottele pinnalle jauho-sokeri-voiseos. Kypsennä piirakka 200-asteisessa uunissa, 40-45 minuuttia.

Ohje: Veli Johannes, Valamon Luostari, Heinävesi

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
11.08.2010
Kotiliesi
  • 1